Kosten

De zorgkosten worden grotendeels gefinancierd vanuit het zorgkantoor of de gemeente. Voor de zorg die jij ontvangt betaal je zelf ook een eigen bijdrage. Dit een eigen bijdrage vanuit het CAK. De hoogte van deze eigen bijdrage is afhankelijk van verschillende factoren. Welke financieringsvorm (WMO of WLZ), leeftijd, jouw inkomen en jouw gezinssamenstelling.
Het CAK berekent de eigen bijdrage. Het CAK stuurt je ook de rekening, op de site van het CAK kan je een proefberekening maken.

https://www.hetcak.nl/zelf-regelen/eigen-bijdrage-rekenhulp

Personen die woonachtig zij Woonvorm De Passie betalen ook de woonlasten zelf. Hoe hoog deze woonlasten zijn is tevens afhankelijk van jouw indicatie.

Heb je WMO indicatie (Zorg in natura) of een WLZ indicatie (PGB)?
Dan betaal je de huur, gas, water, licht en voeding zelf. Hoe hoog de huur is, is afhankelijk van de faciliteiten bij jouw woonplek. Wanneer je een eigen slaapkamer hebt en de overige faciliteiten deelt met je huisgenoten, heb je een andere huurprijs als wanneer je woonachtig bent in een studio. Ben je woonachtig in een studio dan heb je waarschijnlijk recht op huurtoeslag.

Heb je een WLZ indicatie en wordt jouw zorg betaald in zorg in natura?
Dan betaal je de huur, gas, water en licht zelf. De voeding zit in het zorgbudget. Hoe hoog de huur is, is afhankelijk van de faciliteiten bij jouw woonplek. Wanneer je een eigen slaapkamer hebt en de overige faciliteiten deelt met je huisgenoten, heb je een andere huurprijs als wanneer je woonachtig bent in een studio. Ben je woonachtig in een studio dan heb je waarschijnlijk recht op huurtoeslag.

De Passie biedt geen aanvullende diensten.